Nieuws

Samenwerking stichting OOCK en het IJsselcollege groot succes

1 maart 2021

Stichting Ondernemend Onderwijs Capelle/Krimpen heeft in samenwerking met het IJsselcollege een online-beroepencarrousel georganiseerd. Bezoeken aan bedrijven, opleidingen en stages zijn onmogelijk door de coronacrisis, terwijl onze leerlingen een keuze gaan maken voor een beroepsrichting of een studieprofiel.

In totaal zijn er 9 bijeenkomsten mogelijk gemaakt. De kick-off was dinsdag 9 februari, op 16 februari was de tweede editie. In samenwerking met Stichting OOCK is een aantal ondernemers bereid gevonden om mee te doen. Zij vertelden over hun bedrijf, maar vooral hoe ze ondernemer geworden zijn. Welk keuzes ze hebben gemaakt, welke opleidingen ze hebben gevolgd en waarom ze dit beroep uitoefenen.

Via een liveverbinding waren de leerlingen van VMBO-basis tot en met VWO in contact met de ondernemers die hun bedrijf konden laten zien. Zij konden direct vragen stellen of via de chat. De leerlingen maakten een verslag van de beroepen die hen het meest hebben aangesproken.

De leerlingen konden kennismaken met 7 verschillende ondernemers: Mattone Bouwmeesters, Rabobank, Kinderopvang ’t Hofje, Visser Electrotechniek, Restaurant Fuiks, Efficiënta Drukkerij en het IJsselland ziekenhuis. Deze ondernemers spraken vol passie over hun werk/bedrijf en leerlingen stelden gerichte vragen.

We kijken terug op een zeer succesvol evenement in deze lastige tijd voor het onderwijs en de bedrijven, een mooie samenwerking tussen Stichting OOCK en het onderwijs. Een mooie opstap naar de toekomst!

Restaurant Fuiks:

Ontzettend graag gedaan! Gaston en ik vonden het erg leuk en leerzaam om te doen. We hopen dat we de leerlingen hebben kunnen inspireren om voor het mooie horeca vak te kiezen.

Visser Elektrotechniek:

Hartelijk dank voor jullie mooie bericht! En graag tot een volgende keer!

Rabobank:

Leuk om te doen en om de wereld die ver weg lijkt wat dichter naar de studenten toe te halen.

Kinderopvang ’t Hofje:

Erg leuk om te mogen doen. Dit zijn de dingen die me nog enthousiaster maken dan het werk zelf, daarom juist een extra kers op de taart! Op naar versie 2.0 !
Ik vond het natuurlijk reuze spannend, maar zeker hartstikke leuk om te doen
Ik hoop inderdaad dat wij zo met elkaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan de leerlingen in het maken van hun keuzes. Ongelooflijk hoeveel leerlingen er dan inloggen.